Genel Bakış
Kurumsal ağlarda veya misafir ağlarında Kullanıcı yetkilendirmesi ile giriş işlemlerinin yapılıp bu giriş bilgileri ile internet kullanıcılarının kayıt altına alınması ve güvenlik politikalarının bu kullanıcılara özel uygunlanması ihtiyacına çözüm olarak üretilmiş olan wauth’un bu dökümanda nasıl aktif edileceği anlatılır.
Ön Koşul
Labris Wauth lisansına sahip olunmalıdır.
Senaryo
Bu seneryoda eth3 (10.1.0.1) ethernet arabimi üzerinde wauth Ağ yetkilendirme sistemini aktif edilecek.Genel ağ ayarları yapılmış olduğu varsayılarak bu anlatım yapılacaktır. (Ağ ayarları, DHCP, Güvenlik Duvarı Kuralları vs.) Bu ayarlar için diğer dökümanlardan yardım alınabilir.
Yapılandırma
Adım 1 : Labris Yönetim Konsolundan Güvenlik duvarına girilir.
Adım 2 : Wauth’un aktif edileceği ethernet arabirimi seçilir.
Burada eth3 interface'i örnek olarak seçilmiştir. Aktif etmekten istediğiniz interface sizin cihazınızda farklılık gösterebilir.
Adım 3 : Ethernet özellikleri alanında Wauth sekmesine basılır.
Parametre Açıklama
Adım 4: Güvenlik Duvarı Kuralları kayıt edilir ve uygulanır.
Kurallar başarılı bir şekilde uygulandıktan sonra test edilir. Bunun için ayarlanan ethernet arabirimi üzerinden internet erişimi denenir. Ineternet tarayıcı açılır ve Wauth giriş sayfası görülür.
Not: Bu ayarlar başarılı bir şekilde uygulandıktan sonra Kullanıcı Ayarları dökümanından devam edilir.
@ibrahimcoskunaslan