Merhaba, Labris UTM/LOG/MNG cihazları için LMC menüsü üzerinden konfigürasyon yedeği nasıl alınır, alınan yedek nasıl cihaza yüklenir ?
Konfigürasyon yedeği alma/yükleme :
Web Arayüzü üzerinden bağlantı sağlamamız gerekmektedir. (https://labrisip:81)
Bağlantı için (https://labrisip:81) linkinin kullanılması gerekir. Kullanıcı bilgisi olarak admin/labris kullanılmalıdır. Web yönetim arabirimine ulaştıktan sonra, “Yönetim Arabirimi” butonuna tıklanır ve yönetim arabirimine erişilir.
Java Yönetim Arabirimine giriş yapmak için aşağıdaki gibi bir giriş ekranı gelir ve admin/labris bilgileri tekrar girilir. Eğerki aşağıdaki ekran gelmemiş ise, Java yönetim panelinden hemen sol üst kısımdaki üzerinde “+” işareti olan bilgisayar butonuna tıklanır.
Açılan menüde sol tarafta bulunan " sistem " modülüne bağlanılır
Sistem Modülü içerisinde, sağ pencerede Konfigürasyon Yedeklemeyi seçin.
BACKUP
Kullanıcı gerekliliklerine uygun olarak, aşağıdaki ekran içerisindeki herhangi bir seçenek değmesini seçin ve Yedekleme sürecini başlatmak için Yedekle (Backup) sekmesine tıklayın.
Konfigürasyon seçenek butonunu seçin ve Yedekle (Backup) butonuna tıklayın.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği üzere dosyayı yerel makineniz içerisine isim.bak uzantısıyla
kaydetmek adına Kaydet (Save) sekmesine tıklayın.
Konfigürasyon için Yedekleme Sürecinin Oluşumu Gerçekleştiriliyor.
Yedeklemenin disk üzerinde seçilen noktaya kaydedildiğini gösteren bir mesaj ile aşağıdaki kutucuk gözükür, açık olan kutucuğu kapatmak için Ok sekmesine tıklayın.
RESTORE
Kullanıcı gerekliliğine uygun olarak, aşağıdaki ekranda gözüken seçenek butonlarından herhangi birini
seçin ve Yeniden yapılandırma sürecini başlatmak için Yeniden Yapılandırma (Restore) sekmesine
tıklayın.
Konfigürasyonu (Configuration) seçin ve Yeniden Yapılandır (Restore) butonuna tıklayın.
Yerel makineden yedeklenmiş dosyayı seçin ve Yedeklemeyi yeniden yapılandırmak için OK sekmesine
tıklayın.
Konfigürasyon için Yedekleme Sürecinin Yeniden Yapılandırması gerçekleştiriliyor.
Yedekleme yeniden yapılandırıldı mesajını gösteren aşağıdaki kutucuk açılır, açık kutucuğu kapatmak için OK sekmesine tıklayın.
@ibrahimcoskunaslan